Din expert på barstolar sedan 10 år!
 +49 40 840 50 89 15 (mån- fre kl 9 - 17)
  • Frakt 45 SEK / artikel
  • Leveranstid 3 - 5 vardagar
  • Gratis retur
  • Unik design
  • Stort urval
213 

Barstolar i trä


Barstolar i trä är stilfulla trästolar eller barpallar med underrede eller sits i trä. Barstolar som är 100% tillverkade i trä kombineras med sittkudde fast de gott kunde användas utan sittkudde eller sittdyna. De är faktiskt bekvämare än man kanske tror trots det hårda materialet. Men även klädslar i skinn matchar trästolar mycket bra. Våra barstolar i trä utmärks av klassisk, stilfull formgivning och håller bra kvalitet. Övertyga dig själv och kolla under kategorin barstolar i trä!

Barstolar i trä – många träslag och färger, nyanser och snygga klädslar i olika färger att välja mellan

Barstolar i trä kan delas in i barstolar som är tillverkade av endast trä, barstolar med träsits och barstolar med underrede i trä. 

 

Barstol med underrede i trä + träsits

Barstolar som är tillverkade av 100 % trä har underrede i trä samt träsits. Dessa barstolar ser ofta lite mer rustika ut, typ lantlig stil och kan gott kombineras med någon sittkudde, om träsitsen skulle kännas för hård efter någon stund. Barstolar gjorda av trä som enda material har alltid fyra ben som ofta omnämns i samband med stabilitet. Enda nackdelen är att dessa barstolar med fyra ben inte är höj- och sänkbara. Men några modeller finns i olika höjder. Optimal sitthöjd på barstol anges med ett avstånd på 10 cm mellan knäna och barbordets eller bardiskens underkant.

 

Barstol med träsits

Barstolar med träsits har i a f sits i trä, men övriga underredet kan vara tillverkat av annat material som t ex metall eller krom. Fördelen är att dessa barstolar med bara sitsen i trä ofta är höj- och sänkbara och att man ändå får njuta av ett naturligt, varmt material: träsitsen!

 

Barstol med underrede i trä

Barstolar med underrede i trä: Hela stolens stativ eller stomme är tillverkad av trä men sitsen kan vara gjord av annat material, exempelvis kan det finnas klädsel i microfiber eller konstläder. Sitsen är då ofta ganska mjuk och bekväm så att det kan uppfattas som angenämare än lite hårdare träsitsar utan kudde. Kombination av trä och konstläder ger ofta ett spännande, stilig, snyggt uttryck och det finns många möjligheter att gestalta, kombinera och uppsnygga inredningar och rum.

Ett bra exempel är  Barstol CLEVE, som utmärks av lite mer rustik, lantlig stil. Klicka bara på namnet, sedan öppnas ett nytt fönster med produktinformation om denna fina barstol i trä.